Wie wil er graag oud worden èn jong blijven?

Wie wil er graag oud worden èn jong blijven?

Iedereen natuurlijk! Gelukkig is het mogelijk om jong te blijven terwijl we toch ouder worden!

Veroudering wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door vrije radicalen. Dat zijn bijproducten van onze stofwisseling. Dus doordat we eten, drinken, ademhalen, enz. verouderen we en overkomen ons aandoeningen en beperkingen.

Verouderen is dus ook niet te voorkomen, omdat het nou eenmaal onlosmakelijk is verbonden aan leven. We moeten immers eten, drinken, ademhalen enz. om te kunnen leven. We kunnen het verouderingsproces wel vertragen.

Alles wat we doen, hoe we dat doen en waar we voor kiezen heeft invloed op de hoeveelheid vrije radicalen. Er worden bij iedere keus meer of minder vrije radicalen gevormd. Minder is natuurlijk wenselijk, omdat dan ook het verouderingsproces langzamer zal verlopen. Maar er zijn binnen onze dagelijks keuzes, ook keuzes die “verouderingsversnellers” genoemd worden.

Verouderingsversnellers, zouden heel goed “verstopt” kunnen zitten in algemeen geaccepteerde producten met daarop een etiket “Gezond”, maar ook in in onze kindertijd aangeleerde gewoonten, of in een aanbevolen handeling, enz. Kortom: ze kunnen verstopt zitten in al jouw gebruikelijke of minder gebruikelijke keuzes door de dag heen.

Om dus oud te worden èn jong te blijven, zou je eigenlijk al jouw dagelijkse keuzes moeten doorlichten om te kijken of zij verouderingsversnellers bevatten. Hier is veel kennis en objectiviteit voor noodzakelijk.

Gelukkig kun je hier hulp bij krijgen van een professional, iemand die daarvoor geleerd heeft en ervaring heeft in het opsporen van verouderingsversnellers in jouw dagelijkse leefstijl. Neem daarom vandaag nog contact op met een specialist van Longevity Specialisten Nederland en kies voor oud worden èn jong blijven!

Plaats een reactie