Waarom zou je kiezen voor het nieuwe beroep van Longevity Specialist?

Er is op het gebied van beroepen nog al wat te kiezen vandaag de dag. Heb je eenmaal gekozen, dan ga je er natuurlijk helemaal voor. En dat hoort ook zo!

De komende jaren gaat het beroepenlandschap echter danig veranderen. Enerzijds door een verder doorgevoerde automatisering (robotisering), anderzijds door maatschappelijke veranderingen. Heb je er wel eens over nagedacht of jouw huidige beroep “toekomstbestendig” is? Met andere woorden, heeft jouw beroep toekomst en kun je daar een goed inkomen mee blijven verdienen? En nog belangrijker, wil je dit beroep nog jaren uitoefenen?

Een aantal organisaties heeft onderzoek gedaan naar de toekomstbestendigheid van beroepen en met opzienbarende resultaten. Zo zijn er onder andere publicaties verschenen van de Nationale Beroepengids en YoungCapital. Beiden organisaties nomineerden vele nieuwe beroepen, maar beiden noemden ook het beroep van Longevity Specialist (respectievelijk op de 6e en de 1e plaats).

Waarom wordt er van het beroep van de Longevity Specialist dan zo veel verwacht?

Eigenlijk is het heel simpel. Het is tot op de dag van vandaag heel gebruikelijk, dat het eigen lichaam voor allerhande dagelijkse keuzes wordt ingezet, zonder een moment rekening te houden met de gevolgen. Ligt het lichaam “in de kreukels” (met name inwendig) dan wordt een arts bezocht met een verzoek tot “reparatie”.

Vergelijken we dit met een auto, dan gaan we uit dat gekozen wordt voor de allerduurste en meest luxe auto welke we ons kunnen voorstellen. Vervolgens gaan we ermee terreinrijden, gooien karnemelk in de tank en gebruiken we appelmoes als motorolie. Naar een garage gaan voor onderhoud vinden we overbodig en de jaarlijkse APK slaan we steevast over. Er zal niemand raar opkijken als de auto relatief snel kapot gaat en zeer spoedig Total los raakt. De volgende rit zal dan ook een rit zijn naar de dealer om een nieuwe auto te bestellen.

Dit is echter een exacte weergave van de manier hoe menigeen met het eigen lichaam omgaat. Met dit grote verschil, dat er geen dealer bestaat om even een nieuw lichaam aan te schaffen.
In de maatschappij is gelukkig nu een verschuiving gaande van “repareren” naar voorkomen. Een meer dan uitstekende ontwikkeling, omdat voorkomen vanzelfsprekend zal leiden tot een veel betere persoonlijke levenskwaliteit!

Deze waar te nemen ontwikkeling heeft alles te maken met het prachtige beroep van de Longevity Specialist. Een echte specialist op het gebied van het waarderen van iedere dagelijkse keuze in relatie tot het behoud dan wel versterking van het functioneren van het lichaam.
Een specialist met een uitgebreide praktische kennis over voeding, voedingsstoffen, bewegen, hormonen, lichamelijk functioneren tot op celniveau, stressmanagement, ontspanning, erfelijkheid, belastende stoffen, energiemanagement en hoe of men deze kennis effectief kan overdragen.

Als Longevity Specialist heb je je medemens iets te vertellen, je hebt een meerwaarde welke voor velen het verschil kan maken tussen geluk of verdriet, want er bestaan zóveel misvattingen!