Van veel sporten word je oud en sla is ongezond

Je denkt dat je gezond bezig bent, maar is dat wel zo? Veel van onze dagelijkse gewoontes en keuzes zijn helemaal niet gezond. Gelukkig kun je ze vandaag nog veranderen die gewoontes. Kies voor gezonder, kies voor longevity. Samen met een longevity coach van Longevity Specialisten Nederland of doe het zelf. Onderstaande tips helpen je bij het veranderen van je gewoontes die niet gezond voor je zijn.

Het is onrustbarend hoeveel onbewuste keuzes er gemaakt worden die het behoud van de eigen gezondheid ondermijnen. Het gebeurt uit onwetendheid want zulke keuzes zijn vaak verpakt in al dan niet gemaakte tradities en misvattingen over gezond zijn. Ze variëren van gewone, dagelijkse zaken als tandenpoetsen, veel bewegen en maaltijdsalades eten tot fruit eten. Wie had gedacht dat dat ongezond kan zijn? Leest u even mee:

  • Het eten van tarwebrood. De gluten in tarwe veroorzaken steeds slechter functionerende darmen.
  • Het gebruik van tandpasta met fluor. Deze fluor is synthetisch, daardoor niet opneembaar voor de mens en kankerverwekkend.
  • Het drinken van energiedrankjes. Energiedrankjes zijn namelijk drinkbare medicijnen. Zij zijn toegelaten op de Europese markt als zijnde voedingssupplementen.
  • ’s Avonds na 24.00 uur naar bed gaan. Dit verstoort de aanmaak van hormonen en het herstelvermogen van het lichaam.
  • De gedachte dat een maaltijdsalade gezond is. Rauwkost moet altijd gecombineerd worden met gefermenteerde/gekookte groenten i.v.m. de vertering, anders vormt het een belasting voor de stofwisseling.
  • Bewegen is gezond, teveel bewegen (duursporten) overbelast het lichaam, versnelt de veroudering en verstoort de hormoonbalans.
  • Gedurende de winter en het voorjaar eten van (met name onrijp) exotisch fruit. De fructose in fruit moet omgezet worden in de lever. Grote kans dat het wordt omgezet in vet.
  • Het is uitermate ongezond om te bakken in olijfolie. Bakken gebeurt over het algemeen op temperaturen boven de 180°C. Er worden dan kankerverwekkende stoffen gevormd in de olijfolie.

Maak dus bewuste keuzes met kennis van zaken! Wil je zeker weten dat je de goede keuzes maakt? Keuzes die bij jou persoonlijk passen als een handschoen en waarmee je zo gezond mogelijk ouder wordt? Vraag dan een Longevity specialist bij jou in de buurt om advies.

Plaats een reactie