Over Longevity Specialisten Nederland

Longevity is een term welke in de VS enige jaren geleden is ontstaan. Het is een samentrekking van de woorden “longe” (= langdurig) en “vitality” (= vitaal). Wat belangrijk is, is de invulling welke gegeven wordt aan deze term.

Longevity Specialisten Nederland, heeft hier een unieke invulling aan gegeven welke heeft geleid tot een zeer effectieve werkwijze!

Frans Kemper
Frans Kemper
mede-oprichter Longevity Specialisten Nederland

Longevity Specialist is een nieuw beroep dat is vormgegeven en geïntroduceerd door Longevity Specialisten Nederland. Het beroep is sinds januari 2017 officieel erkend, onder meer door opname in de Nationale Beroepengids.

De Longevity Specialist richt zich op het zo optimaal mogelijk laten werken van de de lichaamseigen systemen: de systemen die ons lichaam zelf ter beschikking heeft om goed te kunnen functioneren.

Deze belangrijke lichaamseigen systemen zijn:

 • stofwisseling
 • ademhalingsstelsel
 • bloedsomloop
 • immuunsysteem
 • lymfestelsel
 • zenuwstelsel
 • hormoonstelsel
 • huid
 • voortplanting
 • skelet
 • spierstelsel

Wanneer deze lichaamseigen systemen ontregeld zijn komt dat vrijwel altijd door onbewuste, ondoordachte keuzes op het gebied van eten, drinken, omgaan met stress, en de kwaliteit van de slaap.

Het gevolg van een ontregeling van één of meer van deze systemen zal altijd een chronische aandoening tot gevolg hebben. Het kenmerk van een chronische aandoening is dat deze niet erfelijk en/of besmettelijk is.

De Longevity Specialist legt deze dagelijkse keuzes onder een vergrootglas,  zet deze af tegen het functioneren van de lichaamseigen processen, en helpt een optimalisatie te bereiken. Daarbij wordt vooral gekeken naar de interactie en het functioneren van voedingsstoffen op celniveau (orthomoleculaire zienswijze).

Vervolgens kunnen keuzes aangepast worden en meer in overeenstemming worden gebracht met het eigen gestel. Dat vereist maatwerk omdat elk mens anders is, en het persoonlijke gestel werkt volgens een persoonlijk en lichaamseigen systeem.

Internationaal wetenschappelijk heeft deze werkwijze de benaming gekregen van Evolutionaire Volksgezondheidszorg, en is erkend als nieuwe discipline.

Longevity Specialisten Nederland maakt gebruik van opgeleide specialisten, die je helpen je dagelijkse keuzes aan te passen in een voor jou aanvaardbaar tempo. Zo’n specialist kun je zien als een buddy die je bijstaat, motiveert, inspireert en je voorziet van nieuwe kennis.

De specialist heeft in alle gevallen een meerwaarde, omdat je je altijd beter voelt wanneer je lichaamseigen systemen beter gaan functioneren. Die voordelen uiten zich in een verbeterd fysiek welzijn, mentaal welzijn, emotioneel welzijn, en in het ervaren van meer dagelijkse energie.

Onderneem vandaag nog actie, vind jouw persoonlijke Longevity Specialist, en ga voor de beste versie van jezelf!

Wil jij ook Longevity Specialist worden met een eigen praktijk?

Spreekt onze werkwijze jou aan en zou je graag willen onderzoeken of dit beroep ook jou op het lijf geschreven is? Vul dan hieronder jouw naam en contactgegevens in.

Longevity Specialisten Nederland is een franchiseformule. Wil je weten wat franchising inhoudt? Klik dan hier.

Tenslotte, als “mensen-organisatie” vinden wij persoonlijk contact erg belangrijk. Hierom doen wij ons uiterste best om je binnen 2 werkdagen te bellen. Zo kunnen we even telefonisch kennismaken en jouw eerste vragen beantwoorden.

Jouw contactgegevens

Geen streepjes of spaties

Longevity Specialisten Nederland is een onafhankelijke organisatie die zich tot doel heeft gesteld mensen te helpen bij het nastreven van gezondheidsbehoud, en zo gezonder en meer vitaal ouder te worden.

Daartoe heeft Longevity Specialisten Nederland een landelijk netwerk van longevity specialisten beschikbaar. Deze specialisten kunnen u helpen om in uw levensstijl aandacht te geven aan ziektepreventie.

Speerpunten hiervan zijn een gezond voedingspatroon, bewegingstherapie, slaapoptimalisatie, gewichtsmanagement en stressmanagement.

Onze specialisten zijn zo succesvol omdat ze gebruik maken van een uniek en beproefd concept, ontwikkeld door orthomoleculair voedingsdeskundigen