Hoe zit het met jouw levenskwaliteit?

Hoe zit het met jouw levenskwaliteit?

Als jou gevraagd wordt hoe jij jouw levenskwaliteit waardeert, wat zou je dan antwoorden? En hoe weet je zeker dat je antwoord klopt?

Levenskwaliteit is een dynamische begrip. Want, als de omstandigheden wijzigen, wordt er vaak een nieuwe afweging gemaakt waardoor de levenskwaliteit weer als ruim voldoende wordt ervaren. Dit gebeurt vaak ongemerkt, dus zonder erbij na te denken. De ervaring van je levenskwaliteit kan dus heel anders zijn dan je werkelijke levenskwaliteit. Tijd dus voor een objectieve test!

Wist je dat dagelijkse keuzes op het gebied van eten, drinken, ontspanning, omgang met spanning, slaapvoorwaarden en beweging allemaal invloed hebben op de door jou ervaren levenskwaliteit? Deze dagelijkse keuzes, bepalen het functioneren van jouw lichaam. Weet jij dagelijks iedere keer weer de juiste keuzes te maken, dan zal het onvermijdelijke verouderingsproces van ons lichaam vertragen. Je zult ervaren dat je dagelijks meer energie hebt, beter slaapt, veel beter gehumeurd bent en een grotere mentale weerbaarheid hebt.

Maar dat onvermijdelijke verouderingsproces kan ook exponentieel versneld verlopen… En dat gebeurt zeker als je keuzes maakt die je ‘verouderingsversnellers’ zou kunnen noemen. Die keuzes worden vaak gemaakt op basis van geen of onvoldoende informatie, of door niet onderbouwde aannames. Vergeet daarbij niet dat wat vroeger goed voor je was, in de huidige maatschappij wel eens slecht voor je kan zijn. We leveren daardoor versneld levenskwaliteit in en kunnen hierdoor vervroegd en onverwacht te maken krijgen met allerlei ongemakken en beperkingen.

Om voor jezelf duidelijkheid te krijgen hoe of het gesteld is met jouw persoonlijke levenskwaliteit, bestaat er een ijkpunt waarmee je jouw levenskwaliteit objectief test. Je kunt online, gratis en vrijblijvend de Quality of Life Test maken.

Heb je de uitslag, weet dan dat jouw levenskwaliteit en het verouderingsproces te beïnvloeden zijn! Daardoor wordt het mogelijk om oud te worden èn jong te blijven!

Plaats een reactie