Gezondheidswinst behalen doe je zelf!

Gezondheidswinst behalen doe je zelf!

We maken iedere dag veel keuzes. Keuzes bij het opstaan, het wassen, aankleden, eten, verplaatsen, je druk maken en tenslotte hoe laat je weer naar bed gaat. Onderzoekers hebben al onze dagelijkse keuzes op een rij gezet en kwamen al snel tot een gemiddelde van 300!

Ongeveer 300 keuzes die we elke dag weer maken onder invloed van continue wisselende omstandigheden. Uit dezelfde onderzoeken kwam naar voren dat maar 20% van al onze dagelijkse keuzes bewust zijn. Dus 80% van al onze dagelijkse keuzes gebeurt onbewust. Onbewust omdat we gedrag van anderen kopiëren, omdat we geconditioneerd zijn, omdat we iets gelezen of gehoord hebben of omdat we dat zo geleerd hebben van onze ouders.

Wat minder bekend is, is dat onze dagelijkse keuzes – en dan vooral de onbewuste – een doorslaggevende invloed hebben op onze gezondheid en vitaliteit en het behoud daarvan. En die invloed kan nu juist  het verschil maken tussen geluk en verdriet. Er is dan ook een enorme gezondheidswinst te behalen, door stil te staan bij alle dagelijkse keuzes die je maakt.

Bij kinderen worden meestal de keuzes gemaakt door volwassenen. Naarmate we ouder worden mogen en kunnen we vervolgens steeds meer keuzes zelf gaan maken. Dit houdt wel in dat je als volwassene, door de keuzes te maken voor kinderen,invloed uitoefent op hun gezondheid nu en in de toekomst. En hoe verstandig zijn die keuzes dan? Dat geldt natuurlijk ook voor je eigen, volwassen keuzes.

Het is ondoenlijk om iedere dag weer bij elke keuze die je maakt stil te staan en je af te vragen of deze verantwoord is of niet. Dit zou niet alleen veel tijd kosten, maar vraagt ook heel veel specifieke kennis. Maar stel nou eens dat je daarbij geholpen wordt en in een periode van 12 weken stap voor stap jouw minder verstandige keuzes zou kunnen gaan inwisselen voor keuzes die je lichaam niet of minder belasten. Wat zou je dat dan waard zijn?

Een Longevity specialist van Longevity Specialisten Nederland is gespecialiseerd in het maken van leefstijlanalyses. Zulke specialistische hulp bij het waarderen van dagelijkse keuzes is geen overbodige luxe als je bedenkt dat een gezondheidsprobleem vaak niet het gevolg is van één minder verstandige keuze. Het is bijna altijd een combinatie van keuzes en jouw eigen fysieke functioneren.

De huidige techniek is inmiddels zover ontwikkeld dat gezondheidsproblemen al in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden. Met een leefstijlanalyse kunnen we er nog een stap eerder bij zijn! Namelijk nog voordat er problemen zijn!

Dat is wat wij gezondheidswinst noemen.

Plaats een reactie