Draadloos is niet eindeloos!

Draadloos is niet eindeloos!

Elektriciteit kennen we al ruim  een eeuw en het heeft een scala van technologische vernieuwingen met zich meegebracht.

Toch kunnen onze hedendaagse elektronische gadgets ongemerkt schade toebrengen, dat komt doordat ze elektromagnetische straling uitzenden. Dit zijn kunstmatige, onnatuurlijke elektromagnetische velden waarmee onze omgeving steeds dichter groeit.  Onze lichamen raken beïnvloed door deze frequenties en dat zorgt voor ongezonde veranderingen in ons lichaam en onze geest. Het maakt dat we ziek worden.

Je kunt elektromagnetische straling verdelen in vier groepen:

1: Elektrische velden

Deze komen voort uit bijvoorbeeld bedrading in de muren, stopcontacten, enz.

Elektrische velden verstoren de aanmaak van melatonine, het hormoon dat helpt bij je slaap- en waakcyclus. Je slaapt minder diep, waardoor je lichaam niet goed kan herstellen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de gezondheid.

2: Magnetische velden

Deze worden geproduceerd door apparatuur zoals magnetrons, koelkasten, digitale wekkers, enz.

Magnetische velden hebben schadelijke effecten op de gezondheid. Denk aan een verstoorde werking van het immuunsysteem, de ontwikkeling van verschillende soorten kanker, extreme vermoeidheid en langdurige depressie.

3: Radiofrequentie

( Denk aan zendmasten, mobiele telefoons, WiFi, enz.)

Een aantal gezondheidsrisico’s van radiofrequente straling (naast kanker) zijn onvruchtbaarheid, slaapproblemen, problemen met het geheugen, en schade aan ons centraal zenuwstelsel.

4: Elektrosmog

Alle bijwerkingen die ontstaan als elektriciteit geproduceerd, getransporteerd of gebruikt wordt.

Gezondheidsproblemen die je kunt linken aan elektrosmog zijn onder meer diabetes, migraine, angst, multiple sclerose, spier- en gewrichtsproblemen, en zelfs zelfmoord.

12 tips tegen elektromagnetische straling

1: Gebruik geen elektrische dekens of een waterbed. Deze geleiden elektriciteit.

2: Gebruik afgeschermde, geaarde verlengsnoeren en netsnoeren.

3: Zorg dat elke slaapkamer een aparte groep in de stoppenkast heeft, zodat je deze ‘s nachts uit kunt zetten voor een optimale nachtrust.

4: Gebruik wekkers op batterijen i.p.v. wekkers die je op netstroom aansluit.

5: Laat 20 cm ruimte tussen je bed en de muur, omdat de bedrading in je muren een magnetisch veld produceert waar je beter niet in kunt gaan slapen.

6: Als je slaapkamer direct naast de keuken of woonkamer is, zorg dan dat je bed zover mogelijk bij de koelkast en/of tv en muziekinstallatie vandaan staat.

7: Zet je mobiele telefoon ‘s nachts uit. Als je hem in je slaapkamer hebt, zet hem dan op ‘vliegtuigstand’.

8: Gebruik geen telefoonheadset met bluetooth, maar gewoon een met een draad. Of nog beter: zet hem op de speaker en houd de telefoon zover als mogelijk is bij je lichaam vandaan.

9: Gebruik je telefoon nooit in de auto of in het OV. De radiofrequente straling kan daar niet weg waardoor je continu bestookt wordt met schadelijke straling.

10: Als je een laptop gebruikt, gebruik dan liever geen WiFi, maar een internetkabel. Gebruik ook liever geen draadloze (huis)telefoon.

11: Om electrosmog te beperken verminder dan het gebruik van apparaten als dimmers, draadloze apparaten, printers, scanners, televisies en energiebesparende apparaten.

12: Praat met familie, vrienden en buren over de zeer reële gevaren van draadloze technologie.

Plaats een reactie